طرز تهیه ترشی مشهدی یا ترشی گوجه، خوشمزه محبوب پاییزی

به گزارش مجله تصویری، خبرنگارانـ ترشی ها ازجمله مخلفات خوشمزه ای هستند که در کنار وعده های غذایی سرو می شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است. در این فصل گل کلم که پایه اصلی بیشتر ترشی هاست، به بازار می آید که می توانید ترشی های متنوعی را با آن تهیه کنید.

طرز تهیه ترشی مشهدی یا ترشی گوجه، خوشمزه محبوب پاییزی

به گزارش مجله تصویری، ترشی مشهدی یا ترشی گوجه یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ترشی های پاییزی است که به علت داشتن آب گوجه و بعلاوه سرکه کم تر طعم دلنشین تری نسبت به ترشی های تند و تیز سرکه ای دارد. در این مطلب برآنیم تا طرز تهیه ترشی مشهدی خوشمزه را همراه با همه نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه ترشی مشهدی

گل کلم: 1 عدد

کرفس: 1 دسته

هویج: 1 کیلو

کلم برگ سفید کوچک: 1 عدد

سیر: نیم کیلو

فلفل ترشی: 200 گرم

سبزی خشک معطر (شامل ریحان، جعفری، مرزه و ترخون)

گوجه آبدار: 2 کیلو

سرکه انگور قرمز: 1 لیوان

نمک و فلفل: به مقدار لازم

سیاه دانه: به مقدار دلخواه

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به گل کلم

گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامین های گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکه های سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. بعلاوه برگ های گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را می توانید بدون اینکه بشویید، به مدت 5 روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید.

نکات مربوط به سرکه انگور

سرکه ها انواع گوناگونی دارند و برترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم تری نسبت به سرکه سفید دارد.

نکات مربوط به سبزی خشک

سعی کنید سبزی خشک را از عطاری های معتبر و یا افرادی که به صورت خانگی و تمیز این سبزیجات را آماده می نمایند، تهیه کنید. سبزی خشک اگر بیش از حد مانده یا خاک گرفته باشد، عطر و بوی اصلی اش را از دست می دهد و اگر آن را توی ترشی یا غذا بریزید، طعم و بو نخواهد داشت. به جای سبزی خشک می توانید از سبزی تازه هم برای تهیه این ترشی بهره ببرید که در این صورت باید صبر کنید سبزی بعد از شستشو کاملا خشک گردد و بعد آن را خرد کنید.

طرز تهیه ترشی مشهدی

ابتدا همه سبزیجات شامل گل کلم، کلم برگ سفید، کرفس، هویج، سیر و فلفل ترشی را خرد کنید و خوب بشویید. سبزیجات را توی یک صافی بریزید تا آب اضافی آن چکیده گردد و بعد روی یک پارچه تمیز یا حوله پهن کنید و زمان بدهید تا کاملا خشک شوند و ذره ای نم و رطوبت نداشته باشند. سبزیجات حدودا باید یک روز روی پارچه یا حوله باشند تا به طور کامل خشک شوند. سعی کنید علاوه بر ساقه کرفس حتما برگ های تازه و سبز کرفس را هم خرد کنید و به ترشی اضافه کنید؛ زیرا عطر و بوی مطبوعی به ترشی شما می دهند. در این فاصله آب گوجه ها را با دستگاه آبمیوه گیری یا دستگاه های آب گیری بیرون بگیرید.

توجه داشته باشید که نباید گوجه را پوره کنید و ما در این سالاد فقط به آب خالص گوجه احتیاج داریم. آب گوجه را توی یک قابلمه بزرگ بریزید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. وقتی آب گوجه آغاز به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا گوجه آرام بجوشد. سپس اجاق گاز را خاموش کنید و سرکه قرمز را توی قابلمه بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. حالا سبزیجاتی را که از قبل خرد نموده اید و خشک شده اند، توی آب گوجه بریزید و سبزی خشک معطر و در صورت تمایل سیاه دانه را به آن اضافه کنید. با یاری دو کفگیر یا ملاقه همه سبزیجات را زیر و رو کنید تا کاملا با آب گوجه آغشته شوند.

در مرحله آخر شیشه یا بانکه های تمیز را آماده کنید و ترشی گوجه را همان طور که داغ است، توی شیشه ها بریزید. شیشه ها را کنار بگذارید و صبر کنید تا ترشی از حرارت بیافتد و کاملا سرد گردد؛ سپس درب شیشه ها را ببندید و آن ها را در جای خشک و خنک بگذارید. این ترشی پس از دو هفته آماده مصرف است.

نکته مهم

توجه داشته باشید که نوع گوجه ها با هم تفاوت دارند و ممکن است گوجه ای که برای تهیه ترشی مشهدی خریداری نموده اید، کم آب و گوشتی باشد. مقدار گوجه ای که در دستور نوشته شده است، برای گوجه آب دار است؛ بنابراین اگر گوجه شما گوشتی بود، مقدار گوجه دستور را بیشتر کنید. آب گوجه باید به میزان ای باشد که کاملا روی سبزیجات را بپوشاند؛ وگرنه بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه کپک می زند.

نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید:

1- ترشی را در ظرف شیشه ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می گردد.

2- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.

3- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده روی نکنید. برخی ها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد می ریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می دهند.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه ترشی مشهدی یا ترشی گوجه، خوشمزه محبوب پاییزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی مشهدی یا ترشی گوجه، خوشمزه محبوب پاییزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید