کاربرد تفاله هویج در آشپزی و سلامت بدن

به گزارش مجله تصویری، سلامت خبرنگاران : تفاله هویج خواص باورنکردنی دارد.

کاربرد تفاله هویج در آشپزی و سلامت بدن

اگر این مطلب را تا سرانجام بخوانید دیگر تفاله هویج را دور نمی ریزید.

به گزارش مجله تصویری، هویج سرشار از مواد مغذی و ویتامین است که برای سلامتی شما بسیار مفید است و حتما در برنامه روزانه خود قرار دهیدهمانطور که می دانید هویج سرشار از ویتامین آ است و برای سلامت بدن به ویژه چشم ها بسیار مفید است. اما امروز می خواهیم درباره تفاله هویج و خواص آن با شما صحبت کنیم.

سعی کنید وقتی آب هویج می گیرید تفاله آن را دور نریزید. تفاله آب هویچ را دور نریزید و از آن برای خوشمزه و خوشبو کردن برخی از غذا ها بهره ببرید؛ تفاله هویج جزو 10 تفاله میوه ای است که بسیار پرخاصیت و پرمصرف هستند و خواص قابل توجهی دارند که خواهیم گفت.

آیا تفاله هویج مغذی است؟

خوردن هویج و یا نوشیدن آب هویج، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین A، که برای حفظ چشم و پوست شما مفید است را مهیا می نماید. هویج بعلاوه منبع خوبی برای پتاسیم و ویتامین K است. مواد مغذی اصلی که در آبمیوه های هویج وجود ندارد، ولی در کل هویج یافت می گردد، فیبر است؛ بیشتر مواد مغذی دیگر، آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکول ها در هویج یافت می شوند - کیفیتشان در فرایند آب گیری از بین نمی رود.

تفاله هویج سرشار از فیبر:

ماده مغذی اصلی که به وسیله آب هویج از بین می فرایند فیبر است. حدود هشت هویج بزرگ برای فراوری 8 اونس یا 1 فنجان آب هویج استفاده می گردد. در چهار هویج بزرگ 8 گرم فیبر وجود دارد، اما در 1 فنجان آب هویج تنها 2 گرم فیبر وجود دارد، شش گرم فیبر در تفاله بعد از آبگیری باقی می ماند و این فیبر برای تنظیم هضم شما لازم است و بعلاوه سطح کلسترول شما را سالم نگه می دارد.

مؤسسه پزشکی توصیه می نماید که زنان روزانه 21 تا 25 گرم فیبر دریافت نمایند و مردان روزانه 30 تا 38 گرم، خوردن چهار هویج بزرگ به جای آب هویج یاری خواهد نمود که به این هدف برسید.

ویتامین A از خواص تفاله هویج:

آب هویج حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیتو شیمیایی های زیادی است که در کل هویج وجود دارد؛ هویج و آب هویج هر دو غنی از ویتامین A هستند فقط مقدار بسیار کمی از آن با آبگیری از بین می رود. ویتامین A برای حفظ سلامت چشمان، پوست، استخوان ها و دندان ها لازم است و فقط 1 فنجان آب هویج تقریبا 322 درصد احتیاج روزانه شما را برای ویتامین A فراهم می نماید.

تفاله هویج دارای پتاسیم و ویتامین K است:

هویج منبع خوبی از ویتامین K و پتاسیم نیز است و هیچ یک از این مواد مغذی به وسیله آبگیری از بین نمی رود. پتاسیم کافی برای حفظ تعادل مایع بدن مفید است و به انتقال عصب یاری خواهد نمود و ویتامین K برای لخته شدن خون و تشکیل پروتئین در استخوانها، عضلات و کلیه لازم است. یک فنجان آب هویج 20 درصد از احتیاج روزانه شما را برای پتاسیم و حدود 35 درصد احتیاج شما به ویتامین K را تامین می نماید. برای جلوگیری از هدر رفتن فیبر، می توانید تفاله را بعد از صرف آب هویج بخورید، هرچند که بسیار مجذوب کننده نیست. بهتر است تفاله را به مافین و یا کیک هویج اضافه کنید. تفاله به جای مانده از آب هویج را نیز می تواند به غذای جوجه های خود اضافه کنید. اگر شما به سادگی تفاله را دور می ریزید، یعنی فیبرهایش را هدر می دهید. تا زمانی که مقدار زیادی فیبر از دیگر منابع دریافت می کنید، نوشیدن آب هویج یک راه آسان برای اضافه کردن مواد مغذی اضافی به رژیم غذایی روزمره است وقتی با دستگاه آبمیوه گیری آب هویج می گیرید تفاله هایش را دور نریزید؛ می توانید با بسته بندی و نگهداری آن ها در فریزر از این مواد ظاهرا بلا استفاده در آشپزی های آینده خود استفاده بهینه کنید.

5 استفاده مفید از تفاله های هویج

1. وقتی قصد پخت خورش فسنجان دارید، می توانید به مقدار پودر گردو از این تفاله های نگهداری شده هویج استفاده مجدد کنید.

2. آن ها را در روغن تفت دهید و به خورش بیفزایید. با این کار، خورش فسنجان علاوه بر مزه بهتر رنگ هویج می گیرد انگار که به آن زعفران زده اید!

3. وقتی سوپ تهیه می کنید مقداری از تفاله های هویج را در آن بریزید تا هم زودتر بپزد هم این که سوپتان لعاب بیشتری بیندازد.

4. هنگام پخت کوکوی سبزی یا سیب زمینی، مقداری از تفاله های هویج را به مایه کوکو اضافه کنید (البته بهتر است در این مورد تفاله ها فریز نشده باشند) کوکوی شما خوش طعم تر خواهد شد. در زمان پخت مرغ، پیاز را رنده نموده، از این تفاله های هویج به آن اضافه کنید تا به مرغ طعم بهتری داده گردد و بوی مرغ بشدت کاهش می یابد.

5. هنگام پخت برنج، با تفاله های هویج می توانید ته دیگ هویج درست کنید. کمی از آن ها را با ماست و تخم مرغ و زعفران و نمک مخلوط نموده، از برنج آبکش شده یکی دو کفگیر به مواد اضافه کنید و ته قابلمه برنجتان که از قبل روغن در آن داغ نموده اید پخش کنید و برنج را روی آن بریزید. ته دیگی بسیار خوشمزه عایدتان خواهد شد.

منبع: رکنا

به "کاربرد تفاله هویج در آشپزی و سلامت بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربرد تفاله هویج در آشپزی و سلامت بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید